Despre Noi

Despre noi

Elim Brass Band este mai mult decât o simplă formație muzicală – suntem o echipă de credincioși dedicați, care folosesc darurile lor pentru a aduce slavă lui Dumnezeu și a împărtăși mesajul Său de iubire cu lumea.

Povestea noastră

Elim Brass Band. Înființată în anul 1982 de către Aurel Birieșcu în Timișoara, România, fanfara noastră își începe slujirea aducând muzică divină și bucurie comunității noastre. Cu fiecare notă pe care o cântăm, ne închinăm lui Dumnezeu și vestim slava Sa.

  Am început cu regularitate să cântăm în cadrul slujbelor bisericii, perfeționându-ne tehnicile muzicale printr-o serie de repetiții intense. Stilul nostru a fost inițial unul pur de fanfară, până în începutul anului 1993, când Doru Chifan a devenit dirijor asistent al formației noastre. Schimbări radicale au avut loc odată cu aderarea unor tineri muzicieni la formație. Talentul lui Doru Chifan și dorința sa de a colabora cu noi ne-au determinat pe fiecare membru al formației să aspire la un nivel superior.

  De atunci, stilul muzicii noastre s-a schimbat. Nu doar că piesele au fost modificate față de versiunile lor originale, dar noi ritmuri și armonii au fost introduse în compozițiile și aranjamentele lui Doru Chifan. El a adus elemente variate de Jazz și de Închinare și Laudă. Proiectele de înregistrare ne-au ocupat timpul neîncetat, dar rezultatele ne-au adus bucurie. Astăzi, formația înregistrează și produce în continuare noi albume, iar numeroase concerte sunt oferite publicului.

  Dealungul anilor, am scos nu mai puțin de 11 albume cu piesele noastre, fiecare reprezentând o etapă din călătoria noastră muzicală. Am mers în numeroase turnee, explorând fiecare colț al Europei și chiar traversând oceanul pentru a aduce sunetele noastre în Statele Unite ale Americii.

  Am susținut concerte în Timișoara, Cluj, București, Constanța, Arad, Oradea, Baia Mare, Brașov și în multe alte orașe. De-a lungul anilor, am avut întotdeauna muzicieni talentați în cadrul formației noastre și sperăm că vom continua activitatea noastră cu ajutorul lui Dumnezeu. Mulți dintre muzicienii noștri trăiesc astăzi în alte țări. De fapt, anul 1998 a fost un an dificil pentru noi, deoarece solistul nostru principal la trompetă a decis să-și continue studiile în Statele Unite ale Americii. Ca urmare, alți 3 dintre trompetiștii noștri de top au părăsit formația. Motivul a fost situația economică critică din România. Alții au plecat în Anglia, Spania și în alte țări.

În 2002, o altă schimbare bruscă a avut loc atunci când Doru Chifan a decis să se mute în Atlanta, Georgia, pentru a sluji în Atlanta Brass Band.

Vă invităm să ne însoțiți în călătoria noastră muzicală. Fiți alături de noi în evenimentele viitoare, în slujbele noastre și în fiecare notă pe care o cântăm. Elim Brass Band continuă să creeze muzică care atinge sufletele și inspire inimile. Suntem o poveste muzicală care evoluează, iar voi faceți parte din această poveste!

Str. Virgil Madgearu nr.39

© Copyright 2023 Elim Brass Band | Powerd by CrossDesigns

© Copyright 2023 Elim Brass Band | Powerd by CrossDesigns