Dirijori

Dirijori

Slujirea este cea mai înaltă formă de dăruire. – Ben Renshaw

Dirijorii care au slujit și au avut un impact major de-a lungul anilor asupra creșterii muzicale a formației EBB:

Aurel Biriescu, este cel ce a pus bazele formari fanfararei în anul 1982, care a instruit și format nenumărați instrumentiști de-a lungul anilor ca dirijor principal al fanfarei,pana în anul 1993, slujind cu dăruire și pasiune alături de instrumentiști din generația sa….

Doru Chifan a slujit ca dirijor intre 1993 – 2002 aducând un nou stil muzical fanfarei prin compozițiile și aranjamentele muzicale Praise,Worship,Jazz…
A schimbat structura tradițională de fanfara prin introducerea de noi compartimente instrumentale, transformând stilul tradițional de fanfara în formatie instrumentala de suflători, capabila sa interpreteze o mare diversitate de stiluri muzicale. Sub bagheta dirijorului Doru Chifan fanfara a avut cea mai mare transformare din istoria sa de pana atunci din punct de vedere muzical cât și a diversitati interpretative. Doru Chifan este cel ce a pus bazele istoriei audio a acestei formații prin înregistrarea primelor albume muzicale… Sub bagheta dirijorului Doru Chifan fanfara a început călătoria muzicală pri participarea la festivaluri și concerte muzicale fiind cunoscuta ca o formație avangardista a acelei perioade…

Octavian Rafael Olariu:slujește ca dirijor principal din anul 2002 pana în prezent

Octavian Rafael Olariu:
Pas cu Pas către slujirea prin dăruire…

Dorim să vă prezentăm viata de slujire a dirijorului nostru Octavian Rafael Olariu, care împărtășește cu pasiune și talent muzica noastră. Rafael s-a născut pe 14 iunie 1984 și a crescut slujind Încă de la vârsta de 11 ani, el și-a început călătoria muzicală sub sunetul bassflüghorn-ului în cadrul Bisericii Filadelfia din Timișoara și în fanfara din Ghiroda, unde și-a dezvoltat tehnica muzicală.

Anul 2000 a fost un moment de importanță majoră pentru Rafael, acesta a devenit membru al Elim Brass Band. În acea perioadă, Doru Chifan ocupa funcția de dirijor principal în cadrul formației Elim, oferindu-i lui Rafael oportunitate de a sluji.

În 2001, Doru Chifan a inițiat o nouă generație muzicală – Elim Brass Band Junior, iar Rafael a devenit asistentul lui Doru. În octombrie 2002, Doru a plecat în Atlanta, Georgia, SUA, pentru a deveni dirijorul principal al Atlanta Brass Band (Philadelphia Romanian Assembly of God). Astfel, responsabilitățile lui Doru au fost preluate de către Rafael. Deși tânăr, Rafael este extrem de talentat. Până în prezent, el continuă să creeze noi compoziții și aranjamente muzicale…
Cu fiecare compoziție muzicală pe care o dirijează, Rafael aduce o nouă perspectivă muzicală și un val de energie în slujirea noastra. Îl considerăm un lider inspirat, cu pasiune pentru muzică. Cu fiecare concert și fiecare înregistrare, Rafael adaugă o noua etapa la identitatea noastră muzicală.

Ne bucurăm să creștem muzical inpreuna cu dirijorul nostru, să evoluam , să împărtășim compozitiile sale cu lumea. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu pasiunea sa, Rafael Octavian Olariu rămâne un pilon esențial al evoluției noastre muzicale.

Str. Virgil Madgearu nr.39

© Copyright 2023 Elim Brass Band | Powerd by CrossDesigns

© Copyright 2023 Elim Brass Band | Powerd by CrossDesigns